Despre Avizul de Refuz Provizoriu.

Atunci când primim un Aviz de Refuz Provizoriu (denumit pe scurt ARP) examinatorul mărcii ne semnalează neconcordanța dintre marcă depusă și dispozițiile legii (art. 5 din Legea 84/1998). Odată depusă spre înregistrare, marca nu trebuie doar să se distingă de mărcile anterioare, ci, trebuie să respecte și rigorile legii.

Spre exemplu, art. 5 din Legea 84/1998 ce stă la baza emiterii unui Aviz de Refuz Provizoriu interzice înregistrarea ca marcă a unor sintagme lipsite de distinctivitate (marca “magazinul meu” pentru servicii de comerț din clasa 35) sau descriptive (“business management” pentru servicii de consultanta in afaceri din clasa 35). .

Motivele de refuz ce pot fi aduse in vedere prin Avizul de Refuz Provizoriu nu se opresc aici, fiind de asemenea interzisa inregistrarea ca marca a unor denumiri contrare ordinii publice sau bunelor moravuri sau care contin semne cu inalta valoare simbolica, in special un semn religios s.a.

Pentru a continua cu procedura de inregistrare, raspunsul la neregularitatile semnalate de examinator prin intermediul Avizului de Refuz Provizoriu trebuie depus in termen de 3 luni. Va putem ajuta cu formularea unui raspuns cat mai convingator pentru OSIM sau pentru EUIPO.

Povestea unui client

Simovici Mihail Florin, Porn4You

Mulțumim echipei NOMENIUS pentru desăvarșitul profesionalism de care au dat parte pe tot parcursul procesului de înregistrare în special în primă fază când ne-a fost refuzată exclusivitatea mărcii "PORN4YOU Feeling Lonely?"pentru una din categoriile selecționate dar la insistența lor am depus o contestație care s-a finalizat favorabil pentru noi. Recomandăm cu încredere!

Ați primit un aviz de refuz provizoriu din partea OSIM sau EUIPO?
Vă rugăm să completați formularul și vă contactăm noi.

Call Now ButtonContact Nomenius