Fonduri nerambursabile prin programul Femeia Antreprenor 2024 – necesitatea înregistrării unui drept de proprietate intelectuală
Vești bune pentru sectorul antreprenorial! Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului revine anul acesta cu o nouă ediție a programului “Femeia Antreprenor”, prin intermediul căruia este încurajată implicarea femeilor din România în mediul de business.
Pentru a duce la îndeplinire acest plan, vor fi acordate finanțări nerambursabile, de la bugetul de stat, grantul având o valoare maximă de 200.000 lei/IMM, bugetul aprobat fiind de 200 milioane de lei.
Fondurile vor fi acordate microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii (IMM) deținute de femei în proporție de cel puțin 50%. Printre condițiile de eligibilitate, firmele beneficiare trebuie să creeze cel puțin 2 locuri de muncă cu normă completă, pe perioadă nedeterminată după intrarea în vigoare a acordului de finanțare. De asemenea, antreprenoarele trebuie să mențină ocupate aceste joburi noi cel puțin 12 luni de la momentul emiterii acordului de plată.
Suma stabilită poate acoperi cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile din cadrul proiectelor ce urmează a fi depuse de către antreprenoare. Printre cheltuielile eligibile se numără:
- Achiziționarea de spații de lucru, spații de producție și spații pentru prestări servicii și comerț.
- Mijloace de transport, autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, kart-uri, UTV-uri, ATV-uri, rulote cu sau fără motor, remorci și semiremorci, platforme, izoterme și frigorifice, doc plutitor, șalupe maritime pentru călători, ambarcațiuni de agrement, aparate de zbor, autoutilitare și autovehicule cu destinație specială, cu excepția tuturor vehiculelor simbol G, conform Ordinului MLPTL 211/2003 cu modificările și completările ulterioare.
- Echipamente tehnologice.
- Site de prezentare a activității, magazin on-line, cheltuieli înregistrare domeniu, cheltuieli de promovare a site-ului / magazinului on-line, soft/softuri necesar/necesare desfășurării activității, semnătură electronică, echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, unitate centrală, server, monitor, imprimantă /copiator /multifuncțională, inclusiv sisteme portabile, licențe necesare desfășurării activității, telefoane smart, tablete, semnătura electronică.
- Cheltuieli financiare aferente creditelor/ garanțiilor obținute pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării proiectelor acceptate în cadrul Programului.
- Cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale.
Unul dintre criteriile stabilite pentru evaluarea cererilor de finanțare presupune ca la momentul depunerii cererii să faceți dovada înregistrării la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) și / sau la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a unui drept de proprietate industrială (mărci, indicații geografice, brevete desene și modele industriale).
În funcție de termenul stabilit pentru depunerea cererii de finanțare, puteți alege dreptul de proprietate industrială care va fi depus spre înregistrare, însă pentru a face o alegere oportună este important să apelați la un consultant în domeniul proprietății intelectuale.
Pentru mai multe informații sau orice întrebări suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați:
➡ Telefon: (+4) 031 426 0745
📧 Email: office@nomenius.ro
Suntem aici pentru a vă ajuta și pentru a oferi suportul nostru legal la toate situațiile dumneavoastră.
Așteptăm cu nerăbdare să discutăm cu dumneavoastră.
Avocat Persida Ciobanu