Un jucător de baschet american, Kawhi Leonard, a acuzat compania Nike Inc. că a declarat în mod fals că este autorul unui anumit logo, potrivit worldipreview.com.

În plângerea depusă luni, 3 iunie 2019, la Tribunalul Districtual din California de Sud, Kawhi Leonard a declarat că Nike a reușit să înregistreze un logo pe care l-a creat fără consimțământul său.

Leonard, care joacă în prezent pentru Toronto Raptors de la Asociația Națională de Baschet, a declarat că a conceput pentru prima dată logo-ul, care „conține elemente ce au fost semnificative și unice pentru el”, în anul 2011.

Câțiva ani mai târziu, în 2014, Kawhi Leonard a acordat companiei Nike permisiunea de a folosi logo-ul pe produsele sale, pe baza unui acord încheiat între jucător și producătorul de încălțăminte. În conformitate cu plângerea, Kawhi Leonard a păstrat toate drepturile asupra logo-ului și a continuat să-l utilizeze pe produse ce nu îi aparțineau companiei Nike.

Cu toate acestea, în mai 2017, „necunoscut lui Leonard și fără consimțământul lui”, compania Nike a depus o cerere de înregistrare a logo-ului. Baschetbalistul a declarat că Nike „a susținut în mod fals în cerere că logo-ul a fost creat de compania Nike”. Înregistrarea a fost acordată în același an.

Print Friendly, PDF & Email