Compania care reprezintă trupa britanică Iron Maiden a dat în judecată un producător de jocuri video danez, pretinzând că i-ar fi încălcat drepturile conferite de marca înregistrată prin folosirea neautorizată a logo-ului trupei rock, potrivit worldipreview.com.

Pe acest fond, se susține că 3D Realms Entertainment a publicat un joc video numit „Ion Maiden”, care conține un logo „aproape identic” cu logo-ul trupei.

Marca „Iron Maiden” (având număr de înregistrare US 1.306.972) protejează numele și logo-ul trupei pentru mai multe produse și servicii, inclusiv penru jocurile pe calculator. Mai mult decât atât, în anul 2015, Iron Maiden a lansat patru jocuri video autorizate, inclusiv „Legacy of the Beast”.

În aceste condiții, trupa rock solicită daune în valoare de 2 milioane de dolari și ca numele de  domeniu ”ionmaiden.com” al 3D Realms Entertainment să fie anulat sau transferat către Iron Maiden.

Compania producătoare de jocuri video a depus spre înregistrare marca ”ION MAIDEN” în data de 20.03.2018, însă cererea a fost retrasă ulterior.

Print Friendly, PDF & Email